Пономаренко В.І., Стовпюк М.М., Милиця К.М., Кліменко Т.В. ПАРАФАРМАЦЕВТИЧНІ НАПРЯМКИ БАЛАНСУ МАКРО-, МІКРОЕЛЕМЕНТІВ ТА ВІТАМІНІВ РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ

Перейти вниз

Пономаренко В.І., Стовпюк М.М., Милиця К.М., Кліменко Т.В. ПАРАФАРМАЦЕВТИЧНІ НАПРЯМКИ БАЛАНСУ МАКРО-, МІКРОЕЛЕМЕНТІВ ТА ВІТАМІНІВ РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ  ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ Empty Пономаренко В.І., Стовпюк М.М., Милиця К.М., Кліменко Т.В. ПАРАФАРМАЦЕВТИЧНІ НАПРЯМКИ БАЛАНСУ МАКРО-, МІКРОЕЛЕМЕНТІВ ТА ВІТАМІНІВ РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ

Сообщение автор Admin в Чт Янв 17, 2019 12:02 pm

Науково обґрунтовано, що переважна кількість хвороб серцево-судинної системи, діабет, алергія, порушення обмінних процесів – є аліментарно-залежними і можуть корегуватися за допомогою спеціальних продуктів із заданою фізіологічною дією – антиоксидантною, імуномоделюючою, регулюючою.
Систематичне використання продуктів природного походження регулює окремі функції і біохімічні реакції систем, органів і організму в цілому.
В аспекті розвитку наукових даних про нутрієнтні потреби осіб, що проходять реабілітацію, нами рекомендований базовий продуктовий набір та режим харчування, розроблене приблизне семиденне меню.
Оптимізація хімічного складу та протекторна дія фармакологічного ефекту аліментарних впливів в контексті комплексної реабілітаційної програми роблять доцільним застосування біологічно активних добавок до їжі та фітопрепаратів за розробленими схемами.
Впровадження рекомендованої дієтологічної програми корегуючих добавок забезпечує паритетність анаболічних і каталітичних процесів в організмі, додаткове позитивне зрушення значень показників центральної гемодинаміки, функціональних можливостей організму (фізичної та розумової працездатності) – в середньому 10-30% (Пономаренко В.І., Аліментарна реабілітація хворих, що перенесли інфаркт міокарду, в санаторно-курортних закладах, 1999)
Використання цілющих лікарських рослин з метою оптимізації достатньої кількості макро-, мікроелементів і вітамінів, чи не єдиний доступний ефективний засіб корегування реабілітаційних раціонів із залученням речовин з високою харчовою і біологічною цінністю.
Лімітуючим фактором у збалансуванні харчових речовин в малокалорійних раціонах є забезпечення достатнього рівня біологічно активних нутрієнтів при невисокому їх енергетичному рівні.
Admin
Admin
Admin

Сообщения : 145
Дата регистрации : 2016-05-29

http://miest2016.ukrainianforum.net

Вернуться к началу Перейти вниз

Вернуться к началу


 
Права доступа к этому форуму:
Вы не можете отвечать на сообщения