Пономаренко В.І., Лисенко В.І., Милиця К.М., Волошина І.М. МЕТОДИКА ГІГІЄНІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ЗДОРОВОЇ ТА ХВОРОЇ ЛЮДИНИ

Перейти вниз

Пономаренко В.І., Лисенко В.І., Милиця К.М., Волошина І.М. МЕТОДИКА ГІГІЄНІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ЗДОРОВОЇ ТА ХВОРОЇ ЛЮДИНИ Empty Пономаренко В.І., Лисенко В.І., Милиця К.М., Волошина І.М. МЕТОДИКА ГІГІЄНІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ЗДОРОВОЇ ТА ХВОРОЇ ЛЮДИНИ

Сообщение автор Admin в Чт Янв 17, 2019 12:03 pm

Відновлення функціонального стану організму людини є природно-соціальною потребою для збереження здоров’я.
Важливою складовою професійного рівня реабілітолога є його самостійність при прийнятті клінічних та етичних рішень, у тому числі при виборі методів діагностики, профілактики, лікування і реабілітації, які він вважає найкращими для пацієнта.
Основами законодавства України про охорону здоров’я передбачається «Можливість використання нових науково-обґрунтованих, але не допущених до загального застосування методів діагностики, профілактики і лікування та лікарських засобів, якщо це необхідно в інтересах хворого та за згодою цього хворого або його законного представника».
Нами напрацьована методика гігієнічного аспекту раціонального харчування здорової і хворої людини для складання індивідуальних комплексних реабілітаційних програм з використанням основ збалансованого харчування, лікувальної фізкультури, фізичної та психотерапії, гігієнічних навичок здорового способу життя.
Етапами методики є визначення захворювання аліментарного походження, харчового статусу пацієнта: об’єктивного соматоскопічного і соматометричного обстеження, конституційного типу, гармонічності тіло складення, відносної кількості жирового компоненту; фізіометричних біохімічних, клінічних показників; визначення енерговитрат, співставлення результатів, висновку та надання комплексних рекомендацій по відновленню здоров’я пацієнта.
Нами обстежено 140 пацієнтів, переважно із зайвою вагою, працюючої І та ІІ групи зайнятості (легка та частково-механізована праця), з низьким фізичним навантаженням, частково мотивовані для лікування, без обізнаності по режиму і алгоритму харчування, збалансованості нутрієнтного складу раціону, з обмеженими економічними можливостями у соціумі.
Після залучення реабілітаційних програм по корекції харчування і гігієнічним навичкам здорового способу життя 30% пацієнтів по зворотному зв’язку продовжили реабілітацію і досягли зниження ваги за 3-6 місяців до 12 кг, не відчували голоду і мали добре самопочуття.
Результати використання методики свідчать про можливість і необхідність її використання.
Admin
Admin
Admin

Сообщения : 145
Дата регистрации : 2016-05-29

Посмотреть профиль http://miest2016.ukrainianforum.net

Вернуться к началу Перейти вниз

Вернуться к началу


 
Права доступа к этому форуму:
Вы не можете отвечать на сообщения